wat is kundalini yoga

Wat is Kundalini Yoga

Kundalini Yoga zoals onderwezen door Yogi Bhajan, wordt de moeder van de yoga genoemd. Alle vormen van yoga zijn uit de Kundalini Yoga voortgekomen. Kundalini yoga is een actieve vorm van yoga. Dynamische Lichaamsoefeningen worden gecombineerd met verschillende ademtechnieken, vooral met de vuuradem. De adem neemt een centrale plaats in. Door deze speciale aandacht voor de adem maken we gemakkelijk contact met onze lichaamsenergie en levenskracht.
De kracht van het bewustzijn
Kundalini Yoga wordt ook wel de Yoga van het bewustzijn genoemd. Met een regelmatige beoefening van Kundalini yoga wordt men zich bewust van zijn menszijn. Je wordt je bewuster van je acties en de gevolgen van je eigen acties die je onderneemt. Met het verworven bewustzijn kun beter communiceren vanuit het hier en nu.
Luisteren naar jezelf
Luisteren naar de stem van je hart en weten wie je bent, alleen dan kun je de juiste keuzes maken. Bovendien ontwikkelt Kundalini Yoga een sterke geest zodat de juiste keuzes kunnen worden omgezet in doelgericht handelen.

Resultaat
Kundalini Yoga werkt heel direct in op zowel het zenuwstelsel als het klierensysteem van de mens, waardoor je het effect van de oefeningen meteen aan den lijve ervaart in de vorm van toegenomen ontspanning, vitaliteit en alertheid.
De praktijk: een directe ervaring
De schoonheid van Kundalini Yoga is gelegen in de directe ervaring die men heeft bij de beoefening ervan. Wat je ervaart gaat direct naar het hart. Je ervaart meer harmonie in jezelf en in je omgeving. Tijdens een les bereik je een goede balans tussen lichaam en geest. Hierdoor ontstaat een weldadige rust, een vrolijke stemming en een energiek gevoel.

Technieken
Kundalini Yoga weet de beoefenaar in de gewenste staat van bewustzijn te brengen met diverse yogatechnieken: ademhalingsoefeningen, lichaamshoudingen, dynamische oefeningen, mudra’s en bhanda’s, helende klanken of mantra’s en creatieve meditaties.
“Life is a message for everyone, life provides on opportunity for everyone. Fortunate are those who avail themselves at it, unfortunate are those who miss it.” (Yogi Bhajan)

Heb je last van stress, drukte of verwarring?
behoefte aan ontspanning, nieuwe energie, een moment voor jezelf?
zin om met je lijf bezig te zijn en contact te maken met je innerlijk?
het idee dat het leven meer te geven heeft dan je op dit moment ontvangt?
Dan is Kundalini yoga & meditatie misschien wat voor jou!
Kundalini is levenskracht, het is de levenslust, de creativiteit en de veerkracht van de mens. Kundalini is de voorraad aktie, uitstraling en bewustzijn in ieder van ons. Het doen van kundalini yoga & meditatie ontwaakt en ontwikkelt deze krachten op een uitgebalanceerde manier.
Kundalini yoga is een levendige vorm van yoga, waarin we werken met lichaamsoefeningen, ademhaling, concentratie en klank in een afwisseling van inspanning en ontspanning. In deze methode steunen yoga en meditatie elkaar en lopen vloeiend in elkaar over.
Yoga betekent eenheid of verbinding: in contact staan met jezelf en de wereld om je heen. Het is een zachte manier om je te openen voor al wat is en te leven vanuit het licht van je intuitie. Tegelijkertijd helpt de yoga je stevig op je benen te staan en effectief om te gaan met de dingen van alledag.

Lifestyle Coaching Zuid